Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Παντελεήμων, Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση.

Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Παντελεήμων, Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση.. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη. Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά.

Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά. Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων. See full list on el.wikipedia.org

Άγιος Παντελεήμων - YouTube
Άγιος Παντελεήμων - YouTube from i.ytimg.com
Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. More images for άγιος παντελεήμων » Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου Jul 27, 2021 · άγιος παντελεήμων: Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά. See full list on el.wikipedia.org Jul 27, 2021 · σήμερα, 27 ιουλίου, εορτάζει ο άγιος παντελεήμων, ο χριστιανός μικρασιάτης μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ.

Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά.

Στον τύμβο μαραθώνα υπάρχουν τα αποτεφρωμένα σώματα των 192 αθηναίων που έπεσαν στην μάχη του μαραθώνα το 490 π.χ. Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. 14 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη. Εικόνα του αγίου παντελεήμονα του 13ου αιώνα με σκηνές από τη ζωή του, από τη μονή της αγίας αικατερίνης του σινά. Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά. Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Στη νικομήδεια της μικράς ασίας. Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων.

Ο πληθυσμός του άγιου παντελεήμωνα σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.489 κάτοικοι. Κέντρο του οικισμού είναι η πλατεία με την ομώνυμη εκκλησία, επεκτείνεται αραιοκατηκοιμένος μέχρι τον τύμβο που βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο εσωτερικά. Πέρα από τον παραθεριστικό του χαρακτήρα ο οικισμός του αγίου παντελεήμονα έχει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφού σε αυτόν υπάρχουν ο τύμβος των αθηναίων μαραθονωμάχων και ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας. See full list on el.wikipedia.org 14 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου.

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς: Mεγάλη γιορτή της ...
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς: Mεγάλη γιορτή της ... from www.ekklisiaonline.gr
Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. Α) ο άγιος παρρησιάζεται εις τον bασιλέα, β) ο άγιος ιατρεύει τον τυφλόν, γ) η. Jul 27, 2021 · άγιος παντελεήμων: Εναντίον των περσών σκεπασμένα με χωμάτινο τύμβο ύψους 9 μέτρων. Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Άγιος φανούριος, ανάληψη, διεθνής έκθεση, δόξα, ιπποκράτειο, κρυονέρι, μαρτίου, νέα ελβετία, νέα παραλία, ντεπώ (άγιος ελευθέριος), πανεπιστημιούπολη, πεδίον του άρεως, σαράντα εκκλησιές, τριανδρία, τούμπα, τροχιοδρομικών, φάληρο (αγία τριάδα), χαριλάου See full list on el.wikipedia.org See full list on el.wikipedia.org

Σημείωσε την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη το 1991που έφτασε τους 3289 κατοίκους, στην συνέχεια ο πληθυσμός άρχισε να πέφτει λόγω της αστυφιλίας προς το κέντρο της αθήνας.

Ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας, που βρίσκεται παραλιακά στα νότια, στα σύνορα με την νέα μάκρη, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της αγίας κυριακής το 160, κατασκευάστηκε από τον ηρώδη αττικό, μεγάλο γαιοκτήμονα, ιδιοκτήτη της περιοχής της παραλίας μαραθώνα από την οποία καταγόταν. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. Jul 27, 2021 · σήμερα, 27 ιουλίου, εορτάζει ο άγιος παντελεήμων, ο χριστιανός μικρασιάτης μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ. Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά. Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Στη νικομήδεια της μικράς ασίας. See full list on el.wikipedia.org Ο τύμβος μαραθώνα είναι ο πρώτος από τους δυο τύμβους που έγιναν στην περιοχή του μαραθώνα για να τιμηθούν οι νεκροί από την μεγάλη μάχη, ο δεύτερος βρίσκεται στον γειτονικό οικισμό του βρανά με τα αποτεφρωμένα σώματα των 11 πλαταιώννεκρών της μάχης. Στον χώρο ο ηρώδης ο αττικός κατασκεύασε ναό αφιερωμένο στον οσίρη. More images for άγιος παντελεήμων »

See full list on el.wikipedia.org Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του σήμερα 27 ιουλίου έκανα το εμβόλιο γιατί ήθελα να περάσω το μήνυμα του κοινού καλού, το ίδιο θα έκανε και η γυναίκα μου λέει ο σύζυγος της γλυκερίας Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων. Στη νικομήδεια της μικράς ασίας. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν.

Άγιος Παντελεήμων / Saint Panteleimon | Православные иконы ...
Άγιος Παντελεήμων / Saint Panteleimon | Православные иконы ... from i.pinimg.com
Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. Α) ο άγιος παρρησιάζεται εις τον bασιλέα, β) ο άγιος ιατρεύει τον τυφλόν, γ) η. Ο πληθυσμός του άγιου παντελεήμωνα σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.489 κάτοικοι. Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά. Πέρα από τον παραθεριστικό του χαρακτήρα ο οικισμός του αγίου παντελεήμονα έχει τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αφού σε αυτόν υπάρχουν ο τύμβος των αθηναίων μαραθονωμάχων και ο αρχαιολογικός χώρος της μπρεξίδας. Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. 14 hours ago · ο άγιος παντελεήμων είναι μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 ιουλίου. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν.

Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση.

Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Μετάβαση στην πλοήγηση πήδηση στην αναζήτηση. Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του σήμερα 27 ιουλίου έκανα το εμβόλιο γιατί ήθελα να περάσω το μήνυμα του κοινού καλού, το ίδιο θα έκανε και η γυναίκα μου λέει ο σύζυγος της γλυκερίας Συνορεύει στα βόρεια με την δημοφιλή παραλία του σχινιά, στα νότια με την νέα μάκρη, δυτικά με την συνοικία του μαραθώνα βρανά και στα ανατολικά βρέχεται απο τον νότιο ευβοϊκό κόλπο,οικισμός με έντονο παραθεριστικό χαρακτήρα είναι η δεύτερη παραλία της ευρύτερης περιοχής του μαραθώνα μετά τον σχινιά. Ο οικισμός βρίσκεται στον κάμπο του μαραθώνα και έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλίας ανάμεσα στον σχινιά και την νέα μάκρη. See full list on el.wikipedia.org Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 απο κατοίκους του μαραθώνα και παραθεριστές απο την αθήνα. Ο άγιος παντελεήμων ή παραλία μαραθώνα όπως είναι περισσότερο γνωστός είναι οικισμός της ανατολικής αττικής, του δήμου μαραθώνα. More images for άγιος παντελεήμων » Πήρε το όνομα του απο την ομώνυμη εκκλησία του αγίου παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα απο την πλατεία αγίου παντελεήμονα στο κέντρο του οικισμού. Ο οικισμός προέκυψε από ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών στο παρελθόν, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε περιοχή μόνιμης κατοικίας. Στη νικομήδεια της μικράς ασίας. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στον χώρο που διεξήχθη η μάχη του μαραθώνα και μέσα στα όρια του οικισμού βρίσκεται ο τύμβος των αθηναίων μαραθωνομάχων.